Tečaj je nepogrešljiv za uspešno opravljanje izpita za čoln. Obsega vsa poglavja po programu objavljenem v Uradnem listu RS in po zahtevah Uprave Republike Slovenije za pomorstvo s posebnim poudarkom na praktičnem delu na pomorskih kartah, vezanju vozlov in izogibanju trčenja. Na tečaju kandidati uporabljajo prave navtične karte in prave navtične trikotnike.
Vsak tečajnik prejme knjigo – Priročnik za voditelja čolna  + pomorsko karto za vajo (A3 format). Avtor knjige je Niko Bjelovučić kapitan dolge plovbe.

Tečaj traja tri zaporedne delovne dni v popoldanskih urah (16:30 do pribl. 20:30).
Za prijavo na tečaj izpolnite prijavnico

Predavatelji
Vsi naši predavatelji imajo dolgoletne izkušnje s pripravo tečajnikov na izpit. Verjetno smo edino podjetje ki lahko 100% zagotovi, da bo vaš predavatelj poklicni pomorščak. Večinoma so to kapitani dolge plovbe, ki imajo izkušnje na trgovskih ladjah in ne nekakšni priložnostni weekend kapitani.

Cenik
Tečaj za voditelja čolna: 169,00 € / osebo
V ceno je všteto: vrhunsko predavanje v ustrezno opremljeni učilnici (98,00 €), priročnik za voditelja čolna (30,00 25,00 €), stroški izpita (46,00 €). Doplačil ni.

Tečaj za voditelja čolna na domu: 300,00 € / osebo
V ceno je všteto: predavanje na vašem domu, priročnik za voditelja čolna.
Doplačilo: stroški izpita 46,14 €.

Preizkus znanja za upravljanje s čolnom: 99,00 € / osebo
V ceno je všteto: predavanje, priročnik za voditelja čolna, stroški izpita. Doplačil ni.

Način plačila
Mesto na tečaju z izpitom si lahko rezervirate le s predhodnim plačilom. Pred pričetkom tečaja z UPN nalogom nakažite 169,00 EUR na naslov NIKOLA BJELOVUČIĆ s.p., STRITARJEVA 4, 3250 ROGAŠKA SLATINA, račun: SI56 0510 0801 4290 226 (v polje namen plačila vpišite kraj in datum tečaja). Obenem nujno izpolnite prijavo na tečaj, na podlagi katere bomo evidentirali vaše plačilo in vas obvestili o prejemu plačila ter posledični rezervaciji tečaja!

Prenesi UPN

Lokacije
Tečaje izvajamo po vsej Sloveniji. Zagotavljamo redne termine v Ljubljani, Mariboru, Celju, Kranju in Novem Mestu. Če se pojavi povpraševanje ali že organizirana skupina najmanj 9 kandidatov pa tečaj organiziramo kjer koli v Sloveniji.

IZPIT

Izpit za voditelja čolna poteka pred 3 člansko komisijo in je sestavljen iz praktičnega in teoretičnega dela. Izpit se opravlja v treh izpitnih centrih UPRAVE REPUBLIKE SLOVENIJE ZA POMORSTVO v Kopru, Ljubljani in Mariboru. Datum izpita določi URSP, glede na termine objavljene na njihovi spletni strani. Vso potrebno dokumentacijo za pristop k izpitu uredimo na začetku tečaja,

Pogoji za pristop k izpitu K izpit sme pristopiti oseba, ki je dopolnila 16 let starosti (s čolnom dolžine nad 12 metrov ali z gliserjem pa lahko kljub potrdilu upravlja le oseba, ki je dopolnila 18 let starosti). V primeru, da kandidat nima opravljenega vozniškega izpita, mora k prošnji za opravljanje izpita biti priložena fotokopija zdravniškega potrdila in potrdila o opravljenem izpitu iz prve pomoči.

TEČAJ VHF-GMDSS

TERMINI TEČAJEV